Quality Control of QC

Onder Quality Control vallen de activiteiten die verband houden met de controle van de door VanderPloeg gefabriceerde constructies. De kwaliteitsdienst van VanderPloeg is bevoegd tot ingrijpen in het fabricageproces indien dit noodzakelijk blijkt.

Machinefabriek Van der Ploeg
Postbus 1121
8900 CC Leeuwarden
T: 058 253 9999
F: 058 253 9990
Penetrantonderzoek
Penetrantonderzoek
Magnetischonderzoek
Magnetischonderzoek
De medewerkers van de kwaliteitsdienst zijn gecertificeerd voor het uitvoeren van visuele inspecties, magnetisch onderzoek en penetrant onderzoek volgens ISO 9712 niveau 2 van gelaste constructies.

Onafhankelijke kwaliteitsdienst

Onze onafhankelijke kwaliteitsdienst beheert de meetmiddelen die nodig zijn voor maatcontroles bij Machinefabriek Van der Ploeg. Ook verzorgt de dienst de kalibratie van de meetmiddelen. Controles en inspecties voeren wij stelselmatig binnen de eigen organisatie uit. In het geval van uitbesteding vindt dit plaats bij onze leveranciers. Naast maatcontroles beschikt Machinefabriek Van der Ploeg over gekalibreerde meetmiddelen voor inspectie van coatings, lektest apparatuur, drukmeters, temperatuurmeters en een hardheidsmeter. De medewerkers van de kwaliteitsdienst zijn gecertificeerd voor het uitvoeren van visuele inspecties, magnetisch onderzoek  en penetrant onderzoek volgens ISO 9712 niveau 2 van gelaste constructies.