MIG MAG lassen

Het bij machinefabriek Van der Ploeg meest toegepaste lasproces is het MIG MAG lassen. Met dit proces zijn zowel staal, aluminium en RVS te lassen.

Naast flexibiliteit kenmerkt het MIG MAG proces zich ook door de hoge productiviteit.

Door de combinatie van hoogwaardige lasmaterialen en MIG MAG lassen is machinefabriek Van der Ploeg in staat om hoogwaardige materialen zoals pantserstaal, Duplex en S690 te lassen.

Machinefabriek Van der Ploeg
Postbus 1121
8900 CC Leeuwarden
T: 058 253 9999
F: 058 253 9990

MIG MAG Lasmachinepark

  • STT lasmachines
    Voor het maken van doorlassingen in pijp en plaat beschikken we over 4 STT lasmachines. Deze speciale computer gestuurde kortsluitboogtechniek geeft dezelfde kwaliteit als bij TIG lassen maar dan met 4 keer zo hoge snelheid.
  • Puls lasmachines
    Voor het MIG lassen van speciale staalsoorten en roestvast staal hebben we 8 puls lasmachines waarmee tot 400 ampère gelast kan worden.
  • Synergische lasmachines
    Voor het lassen van diverse ongelegeerd staal soorten zijn er 15 synergische lasmachines aanwezig die tot 500 ampère kunnen lassen. Toepassing van deze lasmachines is voornamelijk het lassen met metaalpoeder en rutiel gevulde draden. Vanwege het hoge lasstroombereik kan met deze machines ook gelast worden met massieve 1,6 mm lasdraad. Een specifieke toepassing hiervoor is het één-laags lassen van een a=8 met een gegarandeerde inbranding van 3 mm. De besparing hiervan is factor 3 ten opzichte van normaal MIG lassen.
MIG MAG lassen
MAG lasvoorbeeld van een macroscopische doorsnede van een ½ V-naad ten behoeve van een Lasmethodekwalificatie in 50 mm dik S355 gelast in de positie PB, “onder de hand”.
MIG MAG lassen
Een macroscopische doorsnede van een ½ V-naad gelast met het MAG proces ten behoeve van een Lasmethodekwalificatie in 50 mm dik S355 gelast in de positie PC, “uit de zij”.

Andere lasprocessen bij machinefabriek Van der Ploeg zijn:

Onder poederdek

- TIG lassen

- Elektrode