Onder poederdek lassen

Voor het lassen van grotere wanddiktes zijn er twee onder poederdek laskolommen. Deze hebben een hoogte verstelling tot 3 meter en een langsverplaatsing tot 6 meter. Er is een opstelling voor staal van 1500 Ampère en roestvast staal van 1000 Ampère. Daarnaast zijn er 4 hand-OP tractors tot 600 Ampère aanwezig voor het lassen in ruimtes met beperkte toegankelijkheid.

De laskolommen zijn in gescheiden hallen opgesteld voor het lassen van ongelegeerd staal en RVS.

Machinefabriek Van der Ploeg
Postbus 1121
8900 CC Leeuwarden
T: 058 253 9999
F: 058 253 9990

Voor en nadelen van onder poederdek lassen

De voortloopsnelheid van het onder poederdek lassen ligt vrijwel gelijk met het MIG MAG lassen. Vanwege de grotere draaddiameter van 3,2 of 4,0 mm is de neersmelt van dit proces echter factor 3 tot 4 hoger. De hoge stroomsterkte zorgt voor een diepe inbranding in het materiaal. Doordat het proces automatisch verloopt is ook de inschakelduur hoger. Hiermee is het onder poederdek lasproces uitermate geschikt voor het lassen van grotere producten met grotere wanddiktes.

Machinefabriek van der Ploeg beschikt over steltafels, rolstellingen en draai- kipmanipulatoren tot 35 ton om te bewerkstelligen dat het poederdek lassen altijd in de juiste positie uitgevoerd wordt.

Enkele voordelen van onder poederdek lassen zijn:

  • Bij de juiste instellingen ontstaan mooie, kwalitatief goede lassen die niet of nauwelijks nabewerkt hoeven te worden.
  • Onder poederdek lassen kan langdurig achtereen gedaan worden.
  • Het onder poederdek proces is zeer geschikt voor automatische verwerking.
  • Er ontstaat geen laslicht en lasrook bij het onder poederdek proces wat gunstig is voor de arbeidsomstandigheden.
Onder poederdek lassen
Onder Poederdek lasvoorbeeld dwarsdoorsnede van een volledig doorgelaste langsrail. Rail van 21CrMoV5-7 met een diameter van 70 mm aan 20mm dikke buis van P235.

Andere lasprocessen bij machinefabriek Van der Ploeg zijn:

- MIG MAG lassen

- TIG lassen

- Elektrode